Županijsko natjecanje osnovnih i srednjih škola u šahu: Gradina uvjerljiva kod osnovnih, a ‘KKG’ i ‘Sulimanac’ kod srednjih škola

  Obavijesti         03.12.2021.
Županijsko natjecanje osnovnih i srednjih škola u šahu: Gradina uvjerljiva kod osnovnih, a ‘KKG’ i ‘Sulimanac’ kod srednjih škola

U četvrtak, 2. prosinca u sportskoj dvorani Osnovne škole Gradina održano je županijsko natjecanje osnovnih i srednjih škola u šahu.

Sve su, uz nazočnost predsjednika Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije Saše Topića, pozdravili glavna tajnica Školskog sportskog saveza Virovitičko–podravske županije Dora Međimorec i ravnateljica Osnovne škole Gradina Ivana Kovač, dok je glavni sudac Miroslav Tot objasnio pravila mladim šahistima.

-Drago mi je što se ovoliki broj ekipa odazvao na natjecanje te što su se po prvi puta na natjecanja u šahu priključile srednje škole – između ostalog, rekla je Dora Međimorec.

IMG_5219

U konkurenciji učenica osnovnih škola natjecali su se ‘Mladost’ iz Osnovne škole “Vladimir Nazor” iz Virovitice, Gradina, ‘Junior’ iz Osnovne škole Josipa Kozarca iz Slatine, ‘Sokol’ iz Osnovne škole Petra Preradovića iz Pitomače i ‘Vihor’ iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja, dok su u konkurenciji učenika nastupili ‘Sokol’ iz Osnovne škole Petra Preradovića iz Pitomače, Gradina, ‘Bilogora’ iz Osnovne škole “August Cesarec” iz Špišić Bukovice, ‘Čađavica’ iz Osnovne škole Davorina Trstenjaka iz Čađavice, ‘Junior’ iz Osnovne škole Josipa Kozarca iz Slatine i ‘Vihor’ iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja.

Kod učenica srednjih škola nastupili su ‘KKG’ iz Katoličke klasične gimnazije iz Virovitice i ‘Sulimanac’ iz Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače, dok su kod učenika nastupili ‘Marul’ iz Srednje škole Marka Marulića iz Slatine i ‘Sulimanac’ iz Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače.

IMG_5228

Na kraju su kod učenica i učenika osnovnih škola najbolje bile ekipe Osnovne Škole Gradina, koje je vodio Ivica Čuljak.

U konkurenciji učenica srednjih škola pobijedila je Katolička klasična gimnazija iz Virovitice, koju je vodio Vinko Oršulić, a u konkurenciji učenika srednjih škola Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače, koji je vodio Marin Domović.

Sve pobjedničke ekipe plasirale su se na državne završnice, koje će se održati u Segetu Donjem kraj Trogira. Za osnovne škole završnica će se održati od 14. do 16. a za srednje škole od 16 do 18. prosinca.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.