Ždrijeb skupina Državnog prvenstva ŠSD-a

  Obavijesti         20.02.2020.
Ždrijeb skupina Državnog prvenstva ŠSD-a

Državno prvenstvo školskih sportskih društava za sportove: futsal, košarka, rukomet, odbojka, stolni tenis i badminton zahtijeva provođenje ždrijeba skupina prve faze natjecanja u navedenim sportovima. Sustav natjecanja je koncipiran tako da se na Državno prvenstvo plasiraju školska sportska društva koja su osvojila naslov prvaka županije. Maksimalni broj ekipa u natjecanju je 24 tako da svaka županija daje županijskog prvaka dok Grad Zagreb, Splitsko dalmatinska i Osječko baranjska županija na državno prvenstvo šalju i drugoplasiranu ekipu sa županijskog natjecanja.

Prva faza natjecanja igra se po skupinama, tako da se u osam skupina sastaju po tri ekipe koje igraju svaka sa svakom prema bergerovom modelu (2-3,1-2 i 3-1).

Pobjednici skupina, njih osam istoga dana popodne igraju susrete četvrtfinala. Križaju se pobjednici skupina a-b; c-d; e-f i g-h. Drugo i treće plasirane ekipe nakon odigranih susreta po skupinama popodne putuju kućama.

Pobjednici četvrtfinalnih susreta sutradan, dakle trećeg dana natjecanja igraju polufinale susrete. Gubitnici polufinalnih susreta ne igraju utakmicu za 5. mjesto te zajedno s gubitnicima četvrtfinalnih susreta, čekaju ishod finala i utakmice za 3. mjesto te putuju kućama.

Da bi se turnir odigrao potrebno je ždrijebom odrediti:

  1. pozicije nositelja po skupinama
  2. pozicije broj 2 i pozicije broj 3 svake od osam skupina.

Ždrijeb će se održati za svaki sport posebno te za svaku kategoriju posebno. Primjerice odrediti će se ždrijebom najprije u kojoj će skupini biti svaki od nositelja za futsal dječaka, pa pozicije za 2.i 3. mjesto unutar pojedine skupine futsala za dječake. Nakon toga ždrijebati će se isto samo za djevojčice, pa za mladiće i naposljetku za djevojke. Tako će se riješiti ždrijeb za sport futsal. Nakon toga ponavlja se ždrijeb po istom modelu za ostalih pet sportova.

Ždrijebom se izvlače imena županija. Kasnije će se tablica popuniti imenima škola koje su izborile nastup na državnom prvenstvu.

Pozicije nositelja za pojedini sport i kategoriju su već određeni. Sukladno Propisniku nositelji su ekipe županija koje su na državnom prvenstvu školske godine 2018/2019 osvojile prvih osam mjesta, odnosno da su nastupile u fazi četvrtfinala.

ŽDRIJEB SKUPINA ZA DP 2020 ODRŽATI ĆE SE 25.2.2020. U HRVATSKOM ŠKOLSKOM SPORTSKOM SAVEZU S POČETKOM U 11 SATI. SVI STE POZVANI, A ŽDRIJEB MOŽETE PRATITI U ŽIVO NA FACEBOOK STRANICI.

Izvor:  http://skolski-sport.hr/index.php/2020/02/19/zdrijeb-skupina-drzavnog-prvenstva-ssd-a/

nositelji_skupina_2020.pdf
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.