HRVATSKI ŠKOLSKI SPORTSKI SAVEZ Zbog širenja koronavirusa neće se održati Završnice državnih prvenstava

  Obavijesti         21.04.2020.
HRVATSKI ŠKOLSKI SPORTSKI SAVEZ Zbog širenja koronavirusa neće se održati Završnice državnih prvenstava

Poštovani nastavnici TZK, ravnatelji osnovnih i srednjih škola RH, dragi učenici i roditelji.

Kao što i sami znadete, Hrvatsku je kao i većinu zemalja Svijeta zahvatila pandemija bolesti COVID-19 uzrokovana virusom SARS-CoV-2 koja je uzrokovala djelomičnu ili potpunu obustavu aktivnosti.

Tako je HŠSS, brinući se prije svega o zdravlju građana Republike Hrvatske, naših školaraca, voditelja i njihovih obitelji obustavio svoje aktivnosti (Završnice državnih prvenstava) ali je ostao u komunikaciji s učenicima i voditeljima putem svojih društvenih mreža.

U ovom trenutku nam je teško bilo što najavljivati, a da se odnosi na aktivnosti do kraja školske godine 2019./2020., ali jedino što znamo je da je Krizni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske produljio mjere do 4. svibnja i u skladu s tim, neće se održati Završnice koje su trebale biti održane u periodu do 5. svibnja 2020.

Da li će naše aktivnosti bit skroz otkazane ili odgođene (održavanje s novim terminom) u ovom trenutku ne znamo jer to ovisi o puno faktora čak i da se škole uskoro otvore (ne znamo kakvi će biti naputci Kriznog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Središnjeg državnog ureda za šport ali i dogovori s hotelskim kućama i autoprijevoznikom).

U svakom slučaju, mi ćemo obavještavati naše učenike, voditelje, roditelje i ravnatelje o svakim novim saznanjima i budite sigurni da će tijela HŠSS-a nastojati pronaći najbolje rješenje da bi ponovo aktivirali učenike u naše programe i aktivnosti.

Do tada, nastojat ćemo putem društvenih mreža potaknuti na angažman što više učenika, na zanimljiv način, kako bi što prije prebrodili ovu krizu koja nas je sve zajedno zahvatila.

Želimo učenicima i njihovim roditeljima puno sreće u školovanju i nastavku školovanja, a voditeljima i ravnateljima želimo uspješnu provedbu nastave od kuće, jer neće sve ovo trajati vječno, a kad taj trenutak dođe, moramo biti spremni za nastavak svih naših djelatnosti.

Hrvatski školski sportski savez vas sve pozdravlja i naravno, ostanite aktivni jer brzo će opet doći borbe za naše prekrasne medalje.

Predsjednik HŠSS-a
Nikola Perković, prof. i

Glavni tajnik HŠSS-a
dr.sc. Ivan Dujić

Tekst i fotografija: facebook Hrvatski školski sportski savez

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.