Državno prvenstvo ŠSD-a osnovnih škola u šahu: Djevojčice iz Gradine devete, a dječaci sedamnaesti u Hrvatskoj

  Obavijesti         21.12.2021.
Državno prvenstvo ŠSD-a osnovnih škola u šahu: Djevojčice iz Gradine devete, a dječaci sedamnaesti u Hrvatskoj

U hotelu Medena u Segetu Donjem kraj Trogira, održano je državno prvenstvo školskih sportskih društava osnovnoškolskog uzrasta u šahu. Virovitičko–podravsku županiju na tom natjecanju predstavljali su učenice i učenici Osnovne škole Gradina. U obje konkurencije, uz ekipe Gradine, plasirale su se samo ekipe Osnovne škole Rovišće.

Natjecanje je bilo vrlo zanimljivo i neizvjesno do samog kraja. U kategoriji učenika nastupila su 23 natjecatelja, a kod učenica 22. Riječ je o pobjedničkim ekipama s nedavno održanih županijskih prvenstava.

 

Ekipa djevojčica OŠ Gradina na kraju je zauzela izvrsno deveto mjesto. Nastupile se u potpuno novom, pomlađenom sastavu: Lana Ružica Zec 8.b, Iva Marošević 4.b, te sestre blizanke Lucija i Tamara Kovačević 3.a razred. Ravnopravno su se borile protiv mnogo starijih učenica i tijekom cijelog turnira bile u samom vrhu.

Ekipa dječaka OŠ Gradina nastupila je u sličnom sastavu kao i prije dvije godine. Nju su sačinjavali: Ivano Šimić 6.a i Josip Bilobrk 6.b razred, te učenici 5.a razreda Matija Žeravica, Adrian Milak i Stjepan Ciraki. Hrabro su se borili protiv suparnika, koji kao registrirani igrači igraju za pojedine šahovske klubove. Na kraju su završili na 17. mjestu.

Učenice i učenici su svojim ponašanjem i igrom na najbolji način prezentirali školu i županiju. Njihov voditelj je i ovog puta bio njihov trener i školski pedagog Ivica Čuljak.

(www.icv.hr, mš)

 
 
 
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.